Good Sam Club Open Roads Forum: Need help . No shore power
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Toy Haulers

Open Roads Forum  >  Toy Haulers  >  Toy Haulers

 > Need help . No shore power

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Next
code3run

Covina, Ca

Senior Member

Joined: 04/18/2006

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 02:32pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My sons trailer is an Eclipes Attitude 21AK 2008. We plugged into shore power like we have since it was new and we get nothing ! No shore power at all . Checked breakers. We never had a problem . Is there a transfer switch or something to check ?

Thank you
Cory


2008 ATTITUDE 21AK
2007 Dodge Ram 1500 hemi 5.7 lit

07 Yamaha ttr 125
01 Yamaha yz 125

2 boys 13 and 16
a wife
a dog named Dusty

naturist

Lynchburg, VA

Senior Member

Joined: 04/24/2008

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/06/22 02:44pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Are you sure the place you are plugging it is actually powered? By that, I mean have you plugged ANYTHING in there to confirm you even have power? Stuck the probes of a voltmeter in to check voltage? NOT checked the breaker box, again, that tells you nothing other than there SHOULD be power there. But it does not mean there actually is power.





code3run

Covina, Ca

Senior Member

Joined: 04/18/2006

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 02:50pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Yes my garage and there is power .

code3run

Covina, Ca

Senior Member

Joined: 04/18/2006

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:01pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

12 volt I’m fine . But when I plug in shore Power nothing works . No lights , nothing . Yes tested the outlet in the garage and works fine. I feel that the trailer is not switching over to 110v??

code3run

Covina, Ca

Senior Member

Joined: 04/18/2006

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:03pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I meant checked the breakers in the trailer

bgum

South Louisiana

Senior Member

Joined: 02/22/2006

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:06pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Turn off all breakers wait a few seconds and turn all breakers back on.

Are you sure you are plugging into 30 amp 120 volt and not a 240 volt receptacle?

fj12ryder

Platte City, MO

Senior Member

Joined: 08/19/2003

View Profile



Posted: 01/06/22 03:07pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

The only "switching over" is if you're running a generator, and switch to shore power. And the absorption fridge switching over if you've got it set that way. Other than that, 12V runs 12V stuff, and 120V runs 120V stuff.

Need to go to the power center and check directly to see if 120V is getting to the power center.


Howard and Peggy

"Don't Panic"

CA Traveler

The Western States

Senior Member

Joined: 01/03/2004

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:09pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Is his plug bright shiny clean? Have you checked for a tripped GFCI? Turn ALL breakers fully off then fully on.

IF he has a gen and it automatically switches then he has a transfer switch.

Next observing all safety precautions check the AC voltage in the CB panel, then work upstream or downstream as needed to isolate the problem.


2009 Holiday Rambler 42' Scepter with ISL 400 Cummins
750 Watts Solar Morningstar MPPT 60 Controller
2014 Grand Cherokee Overland

Bob


CA Traveler

The Western States

Senior Member

Joined: 01/03/2004

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:11pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

You could also plug in a light to every trailer plug to see if any work.

CA Traveler

The Western States

Senior Member

Joined: 01/03/2004

View Profile


Offline
Posted: 01/06/22 03:23pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

code3run wrote:

12 volt I’m fine . But when I plug in shore Power nothing works . No lights , nothing . Yes tested the outlet in the garage and works fine. I feel that the trailer is not switching over to 110v??
If you're saying the 12V lights go off when you plug in then the problem may be the battery charger. ie For some reason some disconnect 12V loads from the battery.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Next

Open Roads Forum  >  Toy Haulers  >  Toy Haulers

 > Need help . No shore power
Search:   Advanced Search

Search only in Toy Haulers


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.